جایی در میان خوک ها... .

چگونه یاد گرفتم دست از نگرانی بردارم و به چیزهای زیبا عشق بورزم .

جایی در میان خوک ها... .

چگونه یاد گرفتم دست از نگرانی بردارم و به چیزهای زیبا عشق بورزم .

آه ... پینک فلوید

خیلی وقت بود که دلم می خواست درباره "پینک فلوید" چیز بنویسم و سعی کنم که بتونم به چند نفر دیگه هم بشناسمشون البته خیلی ها تو وبلاگ هاشون و وب سایتشون در باره پینک فلوید نوشتن و نوشته های من در مقابل اونا ناچیزه اما من برای خودم می نویسم حتی اگه کسی هم نخوندش حداقل اش اینه که خودم یه دور مرورشون کردم .

کلا به نظر من سبک راک و متال و آلترناتیو توی موسیقی حرف اول رو می زنه تو سبک راک خب الان خیلی ها فعالیت می کنند ولی تو اونا  هیچکس فک نمی کنم بتونه عرض اندام کنه . حالا اگه شد درباره  بعضی هاشون  مطلب می نویسم اجازه بدید فعلا با این مطلب ادای دین کنم به گروهی که بیشتر یا می تونم بگم سراسر لحظه های زندگی ام رو تحت تاثیر آهنگ و ترانه ی اونا بوده . 

دفعه اولی که اسم پینک فلوید رو دیدم و کلا با هاشون آشنا شدم بر می گرده به 5-6 سال پیش من اون موقع دوم - سوم راهنمایی بودم با بابام داشتیم کمدوشو مرتب می کردیم ، بابام داشت نوارای کاست شو مرتب می کرد که از لابه لای اونا یه نوار قدیمی در آورد که روش نوشته بود : "PINK FLOYD- THE WALL" بابام اونو گذاشت و ساعتی گوش کرد ورفت تو خاطراته گذشته هاش ... .

از اون روز به بعد من سعی کردم که جسته گریخته دنبال کارا و شعرای پینک فلوید برم می رفتم تو مغازه های مختلف می پرسیدم بهترین جایی که تا اون موقع هر از چندی با بابام می رفتیم و سی دی و کاست می گرفتیم فرووشگاه "رستیال" بود تو خیابابونه ولیعصر بالاتر از چهارراه طالقانی که الان شده فروشگاه کت شلوار فروشی من هی می رفتم اونجا کارای پینک فلوید و می خریدم و گوش می دادم .

اولین چیزی که اون موقع منو جذب اونا کرد صدا و آهنگ هاشون بود بعد که می رفتم اینترنت lyrics شعراشون می گرفتم و خلاصه این طوری شد که من عاشق اونا شدم البته به غیر از گروهEAGLES که شاید یه روزی هم درباره ی اونا نوشتم.

اگه این واقعیت را بپذیریم که "کویین" بزرگترین و پر افتخارترین گروه راک بود می توان با دید کلی به روند گروه به این مسئله رسید که گروه "پینک فلوید" نیز یکی از بزرگترین و پرطرفدارترین گروه های موسیقی راک است که توانسته شکاف بین نسل هارو طی کنه وبا هر نسلی کنار آید.

بهترین مرجعی که می شه برای آشنایی با اونا بهش رجوع کرد کتاب "دیوار" نوشته ی "نبوی" هست زیاد کامل نیست ولی کمک می کنه موضوع کتاب پیرامون "فیلم دیوار" "آلبوم دیوار" و مقداری توضیح در باره ی گروه پینک فلوید هست.

گروه اونا در سال 1967 شکل گرفت اعضای او نا عبارت بودند از: "سید بارت-1946،راجر واترز-1944و دیوید گیلمور-1945 "اونا با هم همکلاسی بودن و تو یه دبیرستان درس می خوندن .

"نیک میسون-1945و ریک رایت -1945" هم دانشجویان رشته معماری بوند و همراه راجر درس می خوندن.اسمای مختلفی برای گروه انتخاب کردن وسرانجام اسم گروه شد"پینک فلوید" .

علت ای نامگذاری هم علاقه زیاد سید بارت به "پینک اندرسن" و "فلوید کانسیل" بود . من زیاد اطلاعی از اینا ندارم فقط می دونم از ایالت جرجیای آمریکا بودن و احتمالا هم سبک کاریشون بنا به زمان اونا "Blues Music" بوده.

خیلی سریع پله های شهرت رو پشت سرهم بالا رفتن ؛ سال 1967 یک از کاراشون به نام "آرنولد لین" جزو بیست آهنگ پر مخاطب انگلیس بود .

این سرنوشت سر آهنگ "نواختن امیلی" هم اومد و این دفعه در مقام 6 چارت بهترین های موسیقی انگلیس قرار گرفت .

اون موقع همه گروه را با "سید بارت" می شناختن سبک موسیقی آن ها راک بود و تونستن هوادارای زیادی پیدا کنند. سید بارت هرروز معروف و معروف تر می شد اما شهرت زیاد و داستان همیشگی سقوط باز تکرار شد و این دفعه نمی توانست کسی را بهتر از بارت پیدا کند اعتیاد او به ماری جوانا هر روز بیش تر می شد او دیگر نمی توانست در غالب یک رهبر در گروه ظاهر شود افسوس که در سال 1968 گروه تصمیم گرفت که بارت را کنار گذارد و عضو جدیدی را بپذیرد و این عضو جدید کسی نبود جز"دیوید گیلمور".

از این دوره به بعد بود که گروه شکل تازه ای به خود گرفت و تا حدودی برنامه های گروه تغییر کرد راجر در انتخاب اشعار و ساختن آهنگ ها نقش کلیدی را ایفا می کرد برخی ها معتقند راجر درک و نگاه عمیقی به موسیقی و انتخاب اشعار داشت و همین عامل موفقیت آن شد .

عده ای "موج نو" موسیقی راک در انگلستان را مدیون راجر واترز دانسته و به این نکته معتقدند که نقش راجر در این دوره انکار ناشدنی است.

در سال 1969 -1970-1971و سال1973 به تناسب آلبوم هایی در خور تحسین منتشر کردند:

1969- Umma Gumma

1970-Atom Heart mother

1971-Meddle

1973-Dark side of the moon

براساس آمارها آلبوم آخر پرفروش ترین آلبوم موسیقی در تاریخ موسیقی راک لقب گرفت . فکر می کنم که در همین آلبوم بود که سبک خودشون را در ارائه آهنگ ها بصورت ادامه دار انجام دادند بطوریکه انتهای هر آهنگ شروع آهنگ بعدی است و در حقیقت نمی توان پایان آهنگ ها را پیدا کرد ، من خودم وقتی آهنگ هارو گوش می کنم احساس می کنم وارد دنیای جدیدی شدم و باید تا اخرین قسمت بهشون گوش بدم .

آلبومی که در سال 1975 منتشر کردند به نام "Whish you were here" با استقبال نسبتا خوبی روبرو شد و یه جورایی یاد آور "سید بارت " بود.

به اعتقاد من آلبوم "حیوانات" در سال 1977 یکی از فراموش شده ترین آلبوم های پینک فلوید است و من هیچ جا مقاله ای از آن نخواندم آلبومی که خود من شدیدا به آن علاقه دارم .

آلبومی که واترز آن را با نگاه به کتاب "جورج اورول" با نام " قلعه حیوانات" جمع آوری کرد. جایی خوندم که این آلبوم پاسخی به طرفداران موسیقی "پانک" بوده . چیزی که من در رابطه با ترانه های سبک پانک می دونم اینه که اونا کلید حل مشکلات اجتماعی و پاسخ به اونها رو در چیزی جز دعوت همه به سرکشی و طغیان نمی دانند. خوانده معروف این سبک هم "روتن" بوده .

شاید واترز سعی داشته چهره حیوانی آدم ها و اخلاقیات تاریک اونا را با این آلبوم بیان کنه . یه چیز دیگه هم که دلم می خواد در باره این آلبوم بدم اینه که این آلبوم به معنای واقعی محصول مشترک دوهمفکری بین گیلمور و واترز بوده .

می تونم اینو بگم که بهترین یا یکی از بهترین اجراهای" گیتار بیس" توسط گیلمور هست .

علت این مسئله که نمی توان بطور عادی با این آلبوم ارتباط برقرار کرد که تم اصلی این آلبوم کلا متفاوته : آهنگهای طولانی و آهنگهای کوتاه من خودم وقتی داشتم برای اولین بار گوش میدادم دچار سرگشتگی شده بودم.

بگذریم بحث در مورد تک تک آلبوم ها باشه برای بعد شاید اگه خواستید به آن هم بپردازم .

اوج محبوبیت و اوج گروه پینک فلوید در سال 1977 با انتشار آلبوم"The Wall" بود من خودم این آلبوم رو شبیه یه جور انقلاب می دونم . خوشبحال کسایی که تو اون موقع بودن و به وقتش تونستن این آلبوم رو بشنون وقتی من تو سال2000 مبهوت این آلبوم شدم خودتون حال کسایی رو که اون موقع بودن رو درک کنید.

با انتشار همین آلبوم هم بود که زمزمه های جدایی و تفرقه در گروه ایجاد شد .افسوس که دوران اوج رو به پایان بود.

در سال 1983 آلبوم "THE FINALCUT" به همت راجر جمع آوری شد و منتشر شد .

سرانجام در سال 1984 رایت و میسون از گروه کنار رفتند وگروه تقریبا نابود شد تا سال 1986 که واترز بطور رسمی خروج خود را از گروه اعلام کرد و به اعتقاد من گروه دیگر گروه سابق نبود و نشد. واترز با گروه در گیر مسایل قضایی و حقوقی شد.

در فاصله سال ها ی 1986و1987 گیلمور سعی کرد گروه را جمع و جور کنه و به آن سر و شکل بده در سال های 1987 دو آلبوم "لغزش عقل" و " صدای ظریف رعد" به همت گیلمور منتشر شد.

واترز در انزوا بود و فقط در کنسرت دیوار در برلین حضور داشت وبه جز اون دیگه فعالیتی نداشت .

3 نفری که مانده بودند در سال 1994 آلبوم "Division Bell" را منتشر کردند آلبوم فوق "خوب" نبود یعنی اون چیزی که همه از اونا انتظارداشتن .

این بود سرگذشت گروه "پینگ فلوید" 35 سال پر از فراز و نشیب برای پینک فلوید .

نظر شخصی من اینه که پینک فلوید فقط تا سال 1983 پینک فلوید بود به همین دلیل هم به سراغ آلبوم های بعدی اونا نرفتم و فقط به صورت جسته و گریخته اونا رو شنیدم چون دیگه نمی شه به اونا گفت گروه پینک فلوید .

آره ... یادم می آد... یه چیزایی در مورد کنسرت لایو 8 شنیدم یه چیزایی در مورد پیوستن راجر به گروه شنیدم اما برای من دیگه خیلی کم اهمیت داره شاید دیگه برام اونقدر مهم نباشه برای پیدا کردن کنسرتشون کل تهران رو بگردم و یا برای پیدا کردن آلبومی که روش نوشته باشه PINK FLOYD کل مغازه های تهران رو بگردم و خسته از پیدا نکردنش برگردم خونه من هنوز هم بعد از دیدن "فیلم دیوار" یه جوری میشم یا در هنگام گوش دادن به آهنگ "Hey You" همون احساس اولین بار گوش کردن مو دارم یا بعد از گوش دادن به آلبوم حیوانات از انسان بودن خودم بدم می آد.

35 سال رو تو چند خط آوردم و من همیشه به این فکر می کنم که کسایی که به موسیقی یه ذره بیشتر از یه چیز سرگرم کننده نگاه می کنند "پینک فلوید" واژه ی دیگریه حداقل برای من این طوری بوده .

 


نظرات 12 + ارسال نظر
هومن نجاتی پور سه‌شنبه 29 فروردین‌ماه سال 1385 ساعت 15:32 http://meterling.blogfa.com

سلام ایمان جون :
راستش من قبلا تو وبلاگ www.pink-floyd.blogfa.com
مطلب مینوشتم.اما به علت پاره ای از مسائل دیگه نمینویسم.
در مورد سوالت باید بگم که تو این متنی که نوشتی خودت اسم تمامی آلبوم های پینک فلوید رو گفتی.دیگه نمیدونم چی میخوای؟؟؟
در مورد مطلبت هم باید بگم که واقعا مطلب زیبا و جامعی بود.
بازم به من سر بزن.
فعلا بای.

عمو هندونه سه‌شنبه 29 فروردین‌ماه سال 1385 ساعت 23:43 http://hendoone.blogsky.com

سلام
سوال فروده بودی ما هم وظیفه داریم جواب بدیم !
اولا که قصه نخور عزیزم ایشالا یه دو ماه دیگه که حجم صفحه ات زیاد شد و یه خورده تولید کلمه ها ت زیاد شد این بی دین و ایمان ها شما رو هم به حساب میارن ! من بلا نسبت شما دو ساله توی بلاگ اسکای چرت و پرت مینگارم برای همین حجم تولیدی دومین من بالا رفته مارو پشم حساب میکنن !!!
یه راه دیگه هم هست که میتونی امتحان کنی تایتل وبلاگت رو که همان ( موسیقی تاتر و سینما) است با ی فارسی ننویس با ی عربی بنویس یعنی (شیفت ) + (X) رو بزن به جای این که خود کلید (ی) رو بزنی .. امتحان کن ببین فرقی میکنه چون این احمق ها سیستمشون فرق ی فارسی با عربی رو نمیفهمه !!! تایتل شما هم که پر از ی !!!!
راستی .. جیگر راجر واترز ام برم !!! دمت گرم بازم به ما سری بزن وقت کردی

شروین سه‌شنبه 9 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 13:43

این بهترین مطلب و کامل ترین مطلبیه که من در مورد پینک خوندم .
ای ول دمت گرم

مرسی شروین می دونی که یا آپ دیت نمی کنم یا دوست دارم مطلبی که می نویسم کامل باشه .
مرسی از نظرت همین قد بهت بگم که دارم یه مطلب درباره ی کوبریک آماده میکنم .

اکبر شنبه 17 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 17:22 http://p-f.blogfa.com

سلام عزیزم خوبی به وبلاگم اومدی بودی
تشکر از اومدنت
بازم با هم در تماس باشیم خوشحال میشم

http://panddatcom.blogfa.com

http://p-f.blogfa.com

سعید یکشنبه 27 اسفند‌ماه سال 1385 ساعت 00:47

خته نباشی واقعا!!!!!! ماهی یه بار به ولاگت سر میزنم دریغ از یه کلمه جدید.ما رو مسخره کردی یا خودتو-ناراحت که نشدی

آدم شنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 00:13

سلام
میدونم که این وبلاگ در باره موسیقی پاپ وخلاصه غیر ایرانی هست ولی اگه یه قسمت هم در باره موسیقی اصیل و غنی خودمونم باشه کاملتر میشه اگه بخوای میتونم تو مطالبش کمکت کنم اگه خواستی خبرم کن در ضمن من از این کسایی که در بارشون توضیح دادی چیزی نمیدونم ولی به نظر میاد مطالب کاملی باشه
منتظرم خداحافظ

آدم دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 10:43

من از این مطالب و کسایی که در بارشون نوشتی چیزی نمیدونم در واقع اتفاقی اومدم تو این وبلاگ ولی کاش یه خورده هم درباره موسیقی پر بار خودمونم می نوشتی اگه خواستی میتونم تو مطالبش کمکت کنم دفعه قبل هم همین نظر رو دادم که اصلا تو قسمت نظرات نیست!!!!
منتظرم

مرسی از توجهت دوست عزیز
مگه میشه من موسیقی خودمون و نشناسم...
کنلل وزیری - مجیدوفادار - گل نراقی - استاد شجریان - کسایی - قمرالملوک وزیری - زنده یاد یاحقی - پایور - تهرانی ...

خستم همین

آدم دوشنبه 21 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 14:38

من قصد جسارت نداشم شرمنده!!!!!!
ولی چون دیدم که مطالبت به نظر کامل میاد(چون واقعا خیلی کم دیده بودم کسی در رابطه با کسی این قدر مطلب بنویسه)گفتم شاید بتونی تو معرفی اساتید خودمونم کمک کنی.
آخه میدونی چه ظلمی داره به اساتید میشه.باور کن وقتی اسم تک تک اساتیدی رو که نوشتی مثل اساتید تهرانی و شجریان و ... وقتی چشمم به اسم استاد یاحقی و پایور خورد بغض گلومو گرفت اخه میدونی نابغه موسیقی ایران وبه گفته رهی معیری قافله سالار موسیقی ایران(مرحوم یاحقی)وقتی مرد ۲روز توخو نه افتاده بود وکسی نمیدونست مرده یا استاد پایور حتی به سختی میتونه حرف بزنه یا وقتی من خودم رفتم سراغ استاد شهناز توی خیابونشون حتی کسی استاد شهناز رو نمیشناخت!!!!!!
شرمنده اگه زیاد شد. درد خیلی زیاده اما دریغ.......
خداحافظ

چی بگم از نگفته ها
آخه عشق حرفه گفتنی نیست .....

آدم چهارشنبه 23 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 11:17

درسته ولی غرض از این همه حرف(که حتما سرتو درد اوردم) این بود که دست به کار شی-البته اگه مایلی-راستی اسم فامیلیت هم(بیات فر)به موسیقی ایرانی میخوره حتما تو آباو اجدادت جستجو کنی یه استاد پیدا میشه ؟!!!!!

نمیدونم ...
تلفن بده بحرفیم ...
.... .. .

[ بدون نام ] شنبه 9 تیر‌ماه سال 1386 ساعت 13:56

اخه ایمان من از مغازمون تو اینترنتم (البته پنهانی)اگه صاحب مغازه بفهمه واویلا........
تلفن خونمون هم الکی بهت ندم چون من معمولا صبح زود میرم سرکار و شب دیر وقت میام (دوشیفت کاریه دیگه) باید ساخت.اگه میتونی شماره تلفن بده بحرفیم.
مثل اینگه اوضاع خرابه .داره میاد خدافظ

ادم چهارشنبه 27 تیر‌ماه سال 1386 ساعت 10:57

سلام
مثل اینکه زیاد مایل نیستی.هر طور میل خودته.
امیدوارم تو کارات موفق باشی خداحافظ
بازم منتظرمااااااا(اگه نظرت برگشت)

ایرانی شنبه 4 آبان‌ماه سال 1387 ساعت 14:47

سلام داداش اومدم دنبال یه آهنگ از پینک میگردم سرچ کردم افتادم تو وبلاگت خوشم اومد خیلی خوب نوشتی الان میرم بقیشو هم میخونم اگر آهنگ هم واسه دانلود گذاشته باشی که دیگه محشره قربون دستت خیلی باهات حال کردم عزیز به آقای آدم هم بگو همچین میگه موسیقیه اصیل و غنیه خودمون که انگار موسیقیه غرب هیچ غنایی نداره راستش من برای استید ایرانی احترام خیلی بالایی قائل هستم اما از موسیقی هاشون اصلا خوشم نمیاد بخاطر همین از حرف آدم یکمی دلخور شدم درسته من از موسیقی سنتی متنفرم اما نمیام همه جا جار بزنم ایشون هم اگر عاشق موسیقی سنتی هستن دلیل نمیشه به موسیقیه غربی توهین کنن من این حرفشون رو توهین برداشت کردم امیدوارم که اینطوری نبوده باشه چون موسیقی غرب بنظرم از نظر تاثیر بر روی روابط بالفعل جامعه خیلی تاثیرش بیشتره نصبت به موسیقی سنتی ما که همش راجه به عشق و عاشقی و خدا پیغنبر (پیغمبر) اگر اشتباه میکنم ببخشید خوب بازم ممنونم ازت عزیزم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد